Все про вітамін Е
Вітамін Е (токоферол) це жиророзчинний вітамін, який є антиоксидантом, приплив якого в організм без посередників пов'язаний з споживанням поліненасичених жирів. Які беруть участь у формуванні клітинних мембран і білків, переносячи жири в кров. Вони дуже уразливі до дії кисню, і вітамін Е стає грунтовної захистом.
Корисні властивості вітаміну Е
Вітамін Е блокує процес окислення поганого холестерину, в слідстві чого, він в малих кількостях концентрується в артеріях. Відмітна особливість вітаміну, це мати протизапальними, антитромбоцитарними, судинорозширювальними ознаками. Вітамін Е підтримує м'язовий тонус, перешкоджає тромбоутворенню, підтримує розвиток еритроцитів.
Для чого потрібен вітамін Е?
1. Для зміцнення стінок судин;
2. Порушення менструального циклу, клімактеричних розладів;
3. Призупинення старіння клітин;
4. При неврологічних розладах;
5. Запобігає вади розвитку плода і дисбактеріозу матері;
6. Захищає шкіру та очі;
7. Лікування онкологічних захворювань.
8. Порушення сперматогенезу і потенції у чоловіків;
9. Слабкість у суглобах і м'язах.
Вітамін Е в продуктах
Основний природний джерело цього вітаміну - рослинні масла. Дуже важливо, щоб ці мастила були нерафіновані холодного віджиму. В основному більший вміст вітаміну Е в олії соняшнику, сої, кукурудзи, мигдалю, горіха, оливок, кісточок винограду. Паростках пшениці, риб'ячому жирі. Вітамін Е найбільш істотний антиоксидант, який представляє потрібну роль для загального стану здоров'я.
Додатковий прийом харчових добавок, дозволить вам швидше впоратися з проблемою нестачі вітаміну, в більш зручній формі у вигляді гельових капсул або таблеток.